Sidor

lördag 11 september 2010

Födelsedagskalas

Key Lime Pie med hallon
Båda grabbarna har fyllt år och idag var det dags för födelsedagsmiddag
Robin fixade en KeyLimePie med lätthet och jösses vad läcker den blev

Key Lime Pie
Ugn 150 grader
Smält ca 90 gram margarin och blanda med 150 g fint krossade digestivekex
Platta ut fyllningen i en form med löstagbar kant (ca 25 cm i diameter)
Grädda 10 15 minuter tills den fått fin färg
Ta ut och låt kallna lite

2 hela ägg + 2 äggulor (spara vitorna)
1 burk söt kondenserad mjölk
1/2 tsk salt
1,25 dl limesaft

Vispa ägg, äggulor och kondenserad mjölk + salt
tillsätt limesaften under vispning - smeten tjocknar lite under tiden man vispar
Häll smeten i formen och ställ in i ugnen ca 30 minuter
Smeten ska ha stelnat när den är klar - känn med en sticka eller skär lite i den

Låt kakan kallna
Höj ugns värmen till 225 grader
2 ägg vitor
1 msk socker

Vispa äggvitorna och sockret till ett mycket fast och blankt skum
Bred maräng smeten lite "slarvigt" på kakan
Ugn ca 5 minuter passa hela tiden så att marängen inte bränns

Låt kakan kallna, garnera med hallon

Good luck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar