![]() |
Key Lime Pie med hallon |
Robin fixade en KeyLimePie med lätthet och jösses vad läcker den blev
Key Lime Pie
Ugn 150 grader
Smält ca 90 gram margarin och blanda med 150 g fint krossade digestivekex
Platta ut fyllningen i en form med löstagbar kant (ca 25 cm i diameter)
Grädda 10 15 minuter tills den fått fin färg
Ta ut och låt kallna lite
2 hela ägg + 2 äggulor (spara vitorna)
1 burk söt kondenserad mjölk
1/2 tsk salt
1,25 dl limesaft
Vispa ägg, äggulor och kondenserad mjölk + salt
tillsätt limesaften under vispning - smeten tjocknar lite under tiden man vispar
Häll smeten i formen och ställ in i ugnen ca 30 minuter
Smeten ska ha stelnat när den är klar - känn med en sticka eller skär lite i den
Låt kakan kallna
Höj ugns värmen till 225 grader
2 ägg vitor
1 msk socker
Vispa äggvitorna och sockret till ett mycket fast och blankt skum
Bred maräng smeten lite "slarvigt" på kakan
Ugn ca 5 minuter passa hela tiden så att marängen inte bränns
Låt kakan kallna, garnera med hallon
Good luck
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar