Sidor

söndag 27 april 2014

Bästa tomatsåsen ever

När mina tomater mognat i växthuset använder jag förståss dem, men det går utmärkt att använda krossade tomter på burk också
Såsen kan användas som dem är till pasta, till köttbullar och korv och naturligtvis som bas i tomatsås eller andra grytor
Så här gör jag
1 stor gul lök, finhackas
1-2 burkar krossad tomat
2-3. Vitlöksklyftor finhackade
Färska örtkryddor alt frysta
1 tsk flytande honung
1 tsk vit balsamvinäger
Ev 2 msk ajvar
Vill man ha lite hetta så kan man även ta i lite ha.glad chili
Salt och svartpeppar

Fräs lök och vitlök mjuka i 2 msk olivolja 
Häll i tomater
Salta och peppra
Blanda i honung och vinäger
Tillsätt örtkryddor och ev ajvar och chili
Koka på svag värma 15 minuter - såsen blir godare ju längre den kokar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar