Till 4 personer
4 kycklingfiléer
salt
svartpeppar från kvarnen
2 dl matlagningsgrädde
smör eller olja att steka i
Peston
1 vitlöksklyfta
3 msk färsk persilja
3 msk ruccola blad
ca 1/2 dl olivolja
3 msk valnötter
5 msk riven parmesan
ca 50 gram grönmögelost
Finfördela nötter, vitlök, persilja och ruccola i matberedaren. Häll i oljan och kör några sekunder
Lägg i den rivna parmesanosten och grönmögelosten i små bitar. Kör ytterligare några sekunder så att allt blandas men inte blir helt slätt
Skär en ficka i kycklingfiléerna och lägg i ca 1 tsk pesto. Kläm i hop ordentligt.
Peppra fileerna och salta eventuellt lite (peston är ganska salt pg av osten)
Smält smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om, sänk värmen och stek ytterligare några minuter på varje sida
Häll på grädden, sätt på ett lock och låt kycklingen puttra i grädden tills den är helt klar - tar ca 5-7 minuter
Servera med potatis, coleslaw och det som återstår av peston
Lycka till
Lisa
Tänkte ta en bild på hela anrättningen, men innan jag hann få ordning på kameran hade familjen redan hunnit sätta tänderna i käket..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar