1/2 dl flytande margarin (alt 50 g smält margarin)
Blanda kexsmulor med margarin och tryck ut i en pajform, helst med löstagbar kant
Sätt in i ugnen 225 grader i ca 10 minuter
Ta ut formen och sänk ungsvärmen till 175 grader
1 burk kondenserad mjölk
1/2 dl limesaft
rivet skal från 1-2 limefrukter
2 äggulor
ev 1-2 msk socker
Rör ihop allt och häll det över kexbotten
ställ in i ugn 10 minuter
Ta ut den och låt svalna lite
Öka ugnsvärmen till 250 grader
2-3 äggulor
2-3 msk socker
Vispa äggulorna till ett vitt fast skum (vispa länge!)
Vänd i sockret
Bred eller spritsa marängsmeten över den något avsvalnade pajen
Ställ in i ungen ca 5 minuter eller till marängen börjar få färg
Dekorera med 2-3 dl färska hallor
Servera med glass och grädde
Smaklig spis
//Lisa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar