Sidor

söndag 25 juli 2010

Key Limepaj med hallon

12-15 krossade digestivekex
1/2 dl flytande margarin (alt 50 g smält margarin)

Blanda kexsmulor med margarin och tryck ut i en pajform, helst med löstagbar kant
Sätt in i ugnen 225 grader i ca 10 minuter

Ta ut formen och sänk ungsvärmen till 175 grader

1 burk kondenserad mjölk
1/2 dl limesaft
rivet skal från 1-2 limefrukter
2 äggulor
ev 1-2 msk socker

Rör ihop allt och häll det över kexbotten
ställ in i ugn 10 minuter
Ta ut den och låt svalna lite
Öka ugnsvärmen till 250 grader

2-3 äggulor
2-3 msk socker
Vispa äggulorna till ett vitt fast skum (vispa länge!)
Vänd i sockret

Bred eller spritsa marängsmeten över den något avsvalnade pajen
Ställ in i ungen ca 5 minuter eller till marängen börjar få färg

Dekorera med 2-3 dl färska hallor
Servera med glass och grädde

Smaklig spis
//Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar