Falukorv i ugnen
En lite bortglömd rätt här i huset men ack så god och lättfixad
Ungsstekt falukorv
Så här gjorde jag - eller rättare sagt Herr Östling denna gång
Tomatsås
Finhacka en vitlöksklyfta
Finhacka en 1/2 liten gul lök
Fräs lökhacket i lite olja
Häll över en burk konserverade tomater - hela eller krossade
Tillsätt en matsked tomatpure
Låt det hela småputtra i cirka 15 minuter
Häll sedan såsen i en ungsfast form som rymmer korven
Ta av skinnet av en ring falukorv med hög kötthalt, dela eventuellt ringen i 2 halvor
Skär skåror med ca 1 cm mellanrum, skär inte helt igenom. Korven ska hänga ihop i botten
Lägg lökskivor och skivor av inlagd gurka i skårorna
Bred en god senap över korven och strö över riven ost
In i ugnen 200 grader i ca 20 minuter
Serveras med potatismos - hemlagat förståss! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar