lördag 13 april 2013

Den dragna grisen

Jag kollar gärna olika matprogram på TV och får både ideér och inspiration.
Det här receptet dök upp i "Tina på besök" - jag gillar Tinas matprogram!

Pulled Pork
Dragen gris, dvs en bit fläskkött som får långkoka i ugnen i BBQ sås för att bli mört och trådigt
Sagt och gjort - en bit hel fläskkotlett inhandlades på Coop, resten fanns i gömmorna hemma

1 kg fläskkotlett
3 dl BBQ sås
1 pressad vitlöksklyfta
lite olja

Sätt ugnen på 110 grader
Lägg köttet i en gryta (lite olja i botten på grytan)
Blanda vitlöken med BBQ såsen och häll den över köttet
Ställ i köttet i ugnen och låt det stå över natten (ca 8 timmar)

När du tar ut det är det så mört så du kan dra isär det med en gaffel - där av namnet "dragen"

Mitt kött stod i ugnen 10 timmar - vilket var snudd på förlänge, det var aningens torrt. ett tips kan också vara att använda hel fläskkarre som har lite mera insprängt fett än mager kotlett
- men himla gott blev det i allafall
Dra isär köttet i strimlor och servera som tacos -.med olika grönsaker och såser i tortilla bröd

Tinas orginalrecept hittar du här

Så här såg min gris ut innan den for in i ugnen



Inga kommentarer: