måndag 9 september 2013

Äppelcupcakes med kaneltoppning

I stället för en äppelkaka i stor form så testade jag att göra den i form av små minicupcakes i stället
Det blev 24 små äppelkakor  :-)


Cupcakes

115 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
2 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver

Vispa smör och socker fluffigt, rör försiktigt i äggen, ett i taget
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten
Fyll 24 minimuffinsformar (alt. så kallade småbrödsformar) till 2/3 med smet, grädda ca 200 grader 7-8 minuter

Toppning

100 g phildaldelphiaost (INTE lightvarianten)
50 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 msk kanel
Rör smör och socker till en fluffig smet tillsammans med kanelen
Blanda i philadelphiaosten
Undvik att röra allt för mycket eftersom då smeten har en tendens att bli rinning
Bred eller spritsa fyllningen på kakorna
Förvara kallt


Inga kommentarer: