Grundreceptet på makronerna kommer från Leila Lindholm men smaksättningen och fyllningen är min egen
4 äggvitor
0,5 dl strösocker
150 g skållad och mald sötmandel
4 dl florsocker
Lakritspulver
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt strösocker under tiden du vispar
Vänd försiktigt ner mandelmjöl, florsocker och ett par teskedar lakritspulver
Spritsa eller klicka ut smeten på en makronmatta eller på ett bakplåtspapper (det blir ca 40 kakor)
Låt dem stå ca 30 minuter innan de sätts in i ugnen
Grädda i 150 grader ca 15 minuter i nedre delen av ugnen
Smörkräm med hallon
75 g smör0,5 dl florsocker
1 äggula
2 msk hallonsylt
Rör smör och socker fluffigt, tillsätt äggulan och blanda i hallonsylten
Spritsa ut fyllning på hälften av kakorna och lägg den andra halvan ovanpå
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar