måndag 9 september 2013

Lakrits och hallonmakroner

Lyckades ovanligt bra när jag sist gjorde makroner och kombinationen hallon och lakrits blev precis så bra som jag trodde
Grundreceptet på makronerna kommer från Leila Lindholm men smaksättningen och fyllningen är min egen
4 äggvitor
0,5 dl strösocker
150 g skållad och mald sötmandel
4 dl florsocker
Lakritspulver

Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt strösocker under tiden du vispar
Vänd försiktigt ner mandelmjöl, florsocker och ett par teskedar lakritspulver
Spritsa eller klicka ut smeten på en makronmatta eller på ett bakplåtspapper (det blir ca 40 kakor)
Låt dem stå ca 30 minuter innan de sätts in i ugnen
Grädda i 150 grader ca 15 minuter i nedre delen av ugnen

Smörkräm med hallon

75 g smör
0,5 dl florsocker
1 äggula
2 msk hallonsylt
Rör smör och socker fluffigt, tillsätt äggulan och blanda i hallonsylten
Spritsa ut fyllning på hälften av kakorna och lägg den andra halvan ovanpå




Inga kommentarer: