Börek
Små friterade rullar/knyten som severas som förrätt
Färdig Filodeg
200g lamm eller nötfärs
4 Salladslökar
1Vitlöksklyfta
10 Oliver
en liten knippeBladpersilja
matolja till fritering
Hacka lök, vitlök, oliver och bladpersilja fint
Fräs lök och färs tills det får fin färg,
Blanda i hackade oliver och bladpersilja
Krydda med svartpeppar
Lägg en klick fyllning och rulla ihop till en rulle eller ett knyte
Fritera några minuter i het matolja
Pidebread - turkiskt flatbröd
1 kg vetemjöl
6 dl vatten
25 g salt
50 g jäst
Blandas till en deg som ska jäsa ca 30 minuter
Kavla till runda kakor ½ cm tjocka
Pensla med lite uppvispat ägg eller vatten, strö vallmöfrön över
Grädda 200 grader till några minuter
6 dl vatten
25 g salt
50 g jäst
Blandas till en deg som ska jäsa ca 30 minuter
Kavla till runda kakor ½ cm tjocka
Pensla med lite uppvispat ägg eller vatten, strö vallmöfrön över
Grädda 200 grader till några minuter
Serveras med yoghurt smaksatt med vitlök och dill eller mynta
Flera recept och mattips på turket kan man bland annat hitta på sunsearch.info
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar